Digitalizacija ljekarni u Hrvatskoj je započela!

U vrijeme opće digitalizacije i procvata Internet trgovina koji bilježe nevjerojatne prodajne rezultate, farmaceutska industrija je uvidjela i svoju priliku da uz standardni način prodaje, svoju ponudu proširi i „online“.
Vrijeme pandemije je samo tu tezu učvrstilo. Potražnja za lijekovima „online“ je eksplodirala i ono što je do jučer bilo nezamislivo, danas je postalo nezamjenjivo.
Statistike prognoziraju da će do 2030.g. više od 70% ukupne prodaje biti preko Internet trgovina. Dostupnost artikala, velika ponuda i akcijske cijene, sve su to glavni pokretači zbog kojih se ljudi odlučuju za online kupovinu.

Ljekarne u svijetu prihvatile su taj trend i sve se više okreću promociji svojih proizvoda online, razvijaju svoje poslovanje kroz društvene mreže, stvaraju mrežu pratitelja i dugoročno stvaraju trendove koji će zadovoljiti mlađe generacije koji već sada provode više od 5 sati dnevno tragajući za informacijama, proizvodima i uslugama. Nadolazeće generacije već sada smatraju da ukoliko svoju ponudu ne nudiš i online, ne postojiš.

U Hrvatskoj, situacija je malo drugačija. Ljekarnici još uvijek nisu dovoljno upoznati sa potencijalima internet trgovine farmaceutskim proizvodima, ali se i ta statistika polako mijenja. Pharmaloox je pokrenuo tržišnu preobrazbu ljekarni kako bi spriječio da se inozemne digitalne ljekarne masovno ne prošire hrvatskim tržištem i kako bi zaštitio ljekarnički sektor.
Dopustite da vam pomognemo na vašem putu ka digitalnoj budućnosti. Postanite dio Pharmaloox svijeta.